Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2009 20:27 - Кризата 2008-2012
Автор: crisis Категория: Политика   
Прочетен: 2555 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 17.02.2010 21:33


Версията
 
 
Спомняте ли си филма „Версия „Пеликан“? Там една студентка по право, която е избрала за курсова работа разследването на действителните убийства на двама американски върховни съдии излага версия, наречена от нея „Пеликан“, в която твърди, че въпросните убийства (може би) са плод на престъпен заговор за отстраняване на двамата съдии, които се противопоставят на строителство, застрашаващо популацията на вид редки пеликани.

Версията се гради върху отговора на въпроса : Кой има интерес от това? – Версията се оказва вярна и доказването и струва няколко човешки живота.

Аз също имам версия.

Твърдя, че настоящата криза е обективна, закономерна, прогнозирана от години от различни автори, като немския професор Макс Оте, от Роберт Каийосаки в „Пророчеството на богатия татко“, от Кевин Филипс в книгата му „Лоши пари“, от американския астролог Робърт Пректър, американския икономист Рави Батра, предвиждащ нова голяма депресия през 2000 г., и много други, включително докладите на ФБР и ЦРУ преди започване на кризата.

Считам обаче, че така, както е бил начертан и проведен планът за спечелване на студената война със СССР през осемдесетте години, така и днес, е в действие план за спечелването на третата икономическа световна война, водена от години между САЩ и Китай, като в нея участват и Русия, Иран, Европа и останалият свят. Ще има победители и победени.

Този път изходът не е предначертан.

Студената война, в същност, беше „спечелена“ от бившите комунисти, които се превърнаха в най-големите капиталисти и се наредиха на челните места в световните класации за лично богатство.

Този път, всички страни са изключително мотивирани да защитят и увеличат властта и богатството си, включително и личното си.

Не съм убеден, че американците имат ресурса и волята да „изградят къщата на икономиката и държавата си на здрави основи“, за което Барак Обама се обяви.

Според мен, кризата е предизвикана преждевременно по американски сценарий, като опит да се обърне тенденцията за икономически подем на Китай, Русия, Индия, Иран, Венецуела и предстоящото загубване от САЩ на мястото му на първа сила в световен мащаб, очаквано да се случи към 2025г.

САЩ имат интерес от преждевременно предизвикана световна криза, с възможност за контрол и извличането на дивиденти от нея в глобален мащаб, целяща нанасяне на съществени щети на преките конкуренти на Щатите.

Това е опит на САЩ да прехвърлят на други натрупаната огромна сметка на Америка, да подобрят производителността на труда си и намалят цената на труда в страната за да запазят ролята си на първа икономическа и военна световна сила.

В подкрепа на тази версия е и изказването през март 2009 г. на словенския премиер Роберт Фицо, който заяви: „Не искам да градя конспиративни теории, но има хора, които са убедени, че кризата може би, до известна степен нарочно се проточва и разширява, защото е фантастичен шанс за преразпределение на собствеността.“

Кризата e предизвикана преждевременно от САЩ.

май, 2009, София

Следва: Как започна кризата?

-------------------
Кризата 2008-2012



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. grigorsimov - Всяка световна или локална финансова криза е дирижирана...
17.08.2009 21:35
и цели ограбване собствеността на гоите, и монополизирането и от евреите, но разбира се, не от обикновените евреи, а от онези най-горе! А следващата стъпка, след кризата е - максимално възможно политическо поробване на ограбените "пролетарии", с терор и взаимоунищожение - под лозунги за "освобождение" и "социална справедливост".
цитирай
2. valsodar - Има логика в казаното. Но, ако се ...
18.08.2009 22:14
Има логика в казаното.
Но, ако се премине към резервна световна валута и долара спре да е тази международна обменна единица, която бе за близо... 70 години, то САЩ ще си залезе тихо и безславно, както английската империя преди него.

Китай започва да се изтегля от долара, подписаха преди година споразумение с Русия търговският им обмен да е в тяхна си ... обща разменна валутна единица, арабите и те се борят от десет години насам да отвържат нефта от долара....


Накрая да не излезе, че който нож вади от нож умира?

И от САЩ да остане само спомен?
Преждевременно, до пет години.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: crisis
Категория: Политика
Прочетен: 137551
Постинги: 29
Коментари: 65
Гласове: 268
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930