Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 18:22 - ИДВА ЛИ БОЙКОВАТА ЗИМА? -I част
Автор: crisis Категория: Политика   
Прочетен: 2381 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.02.2011 23:29


С вдигането на ДДС, ще се отключи автоматично процеса на инфлация в България, което ще се случи на два етапа - първи след въвеждането му на 1 юни - повишаване на ток, вода , горива, парно и храни с 20% на ДДС или 5% бруто на цените, а през септември и октомври ще стартира вторична пълзяща инфлация, която ще бъде с по-високи проценти, калкулиращи всички увеличения към фиска и осигуровките приети през последната година от ГЕРБ и във връзка със запасяването на населението за зимните месеци и по-високите разходи за живот през зимата.

При свито потребление, ще последва увеличаване на фалитите и безработицата на всички бизнеси не от първа необходимост, с изключение на работещите за износ.

За повишаването на цените у нас съществува  съществен потенциал, в предвид  обстоятелството, че повечето от тях са значително по-ниски от европейските, поради 10 пъти по-ниския доход на българите.

Тъй като кризата  и спадът на икономиката (стагнация) не е приключил, страна ще влезе в най-неприятното състояние – „стагфлация”, характеризиращо се с повишаващи се цени, намаляващо потребление и производство и повишаваща се безработица.

Високите цени ще предизвикат още по-голямо намаление на потреблението, което от своя страна ще подхранва спада на производството и увеличаване на безработицата. Процесът е самоподхранващ се и Пазарът не е в състояние сам да го прекрати.

За съжаление, Правителството се държи като мутра, която като свърши парите, вместо да си намали разходите, излиза на улицата и граби обикновените хора и после очаква ограбените да продължат да си носят доброволно държавния рекет, а не да сбират последни левове за храна и лекарства за децата си или да се махнат на далече. След което се изненадват от зейналата дупка в бюджета си...

Това е е толкова тъпо, че единственото логично обяснение е, че всъщност, целта е да се затрие България като Държава.   

Фаталното е, че основните причини за подхранване на стагнацията у нас остават - голямата, скъпо платена и корумпирана администрация, полиция и войска, 45% имиграция на най-конкурентното работещо население, застаряващо и болно население и големия процент социално слаб и не желаещ  да се труди, но подпомаган, цигански етнос, липсата на иновативен и конкурентен национален продукт и ноу-хау в световното разделение... и т.н.

Общото между България и Гърция е раздутата и корумпирана публична администрация, което обрича на неконкурентност националните им икономики и гарантира сериозни бъдещи кризи.

Проблемът на България не са високите заплати и пенсии на Гърция, които там се налага да бъдат намалени.

В България проблемът е ниското ниво на възнагражденията за труд и пенсии, което неумолимо и постоянно измуква качествените работници в "белите" икономики. 

Увеличението на осигуровките и данъчната тежест подхранват щедро спада в българската икономика и не могат да решат действителния проблем на Държавата - нейната огромна раздутост, неефективност, корумпираност и разходи.

Изходът от това състояние на икономиката е един – политическа криза и народни бунтове от гладни и нямащи какво да губят българи.

След Лукановата и Виденовата зими, при положение, че бъде вдигнат данък добавена стойност, най-вероятно, ни чака „Бойковата” зима.     

арх. Стойчо Парушев




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: crisis
Категория: Политика
Прочетен: 137578
Постинги: 29
Коментари: 65
Гласове: 268
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930