Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 19:19 - ИДВА ЛИ БОЙКОВАТА ЗИМА? -II част
Автор: crisis Категория: Политика   
Прочетен: 2585 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 31.01.2011 12:52


 


ЧАСТ II 

Днес, 18.06.2010 г., пост фактум, може да констатираме, че Борисов взе правилното решение и не увеличи ДДС.

За съжаление, правителството се кани да увеличи цената на метана с приблизително 25%-30%, което автоматично ще се калкулира в цената на производството на стоки, ел. енергия, парно и транспорт и така цените на дребно след 1 юли ще получат по-голямо увеличение от това, което би последвало от нереализираното увеличение на ДДС.

Парадоксалното е, че това се случва в момент когато цената на природния газ на световния пазар пада заради увеличението на добива му от шисти. У нас вместо цената на газта да пада като световната, тя се вдига. 


Русия продава газта си на Германия за 180 долара за 1000м3 газ, а на нас по 340-400 долара. Последното е доказателство за корупционна практика и агентурна зависимост на подписалите договора от българска страна и ... национално предателство, защото високите цени на газта прави икономиката ни неконкурентна, засилва емиграцията на българите и обрича България на бедност, разруха и гибел.
  
За това бил виновен Румен Овчаров, който иначе си е на свобода,   павка си пурите и си къта комисионните....За сметка на това, "супер" ченгетата гонят и тръшкат на земята момчетата създали безплатен сайт -"електронната библиотека". Е, те това са опасните престъпници, защото е вредно и опасно хората да четат и бъдат информирани. Да се готви Библиотека "Кирил и Методи". И тя нагло раздава на гражданите книги за четене, даже и ги копира срещу заплащане и не плаща на издателите. Срамота. Нагли престъпници - библиотекари.
 
Изразената позиция на Борисов за АЕЦ Белене и Нефтопровода  Бургас - Александрополис беше честно, държавническо смело и правилно решение и то вля допълнителен кредит на доверие на правителството.
Е, Борисов после се отметна и започна да шикалкави. Но какво да се прави - такъв му е адетът. Човекът иска да го харесват и се извърта като фурнаджийска лопата и малко послъгва.
 
Тъпите идеи на Гого Лозанов за годишна такса от 60 лв. за телевизор и 40 години стаж за пенсия за мъжете, промоцирана от социалния министър Тотю Младенов, на когото винаги Държавата му е плащала и в момента плаща осигуровките му с нашите данъци, но за сметка на това, той иска ние да внасяме нашите от джоба си, от раждането ни до смъртта по конституция, осигуровките са право на свободен избор, а не задължение като данъците ), хвърли капки катран в меда на Герб.


А на Гого ще му кажа честно, защото ми е симпатичен, че се е объркал и е справедливо, не аз да плащам, а те да ми плащат за да им гледам тъпата "национална" телевизия и да им слушам хоризонталното радио. Че това е досадно, тежко, даже вредно. 

Съдебната система разкърши корумпираната си снага и оправда нагло Маргините, сякащ да се надсмее над Бойко и Цецо и да покаже кой е шефа в тази кочина и колко наивен или глупав е Бойко или не дай Боже, да е симеонче, за да се нада магистратите да се реформират сами....Виж Цецо е на ясно с нещата, курнас е и ако му се даде власт и зелена светлина, ще ги вкара в пътя или в затвора. На Бойко му дай да се прегръща, тупа по рамената, да реже лентички и да събира погледите и мокрите сънища на жените. Е, това не е малко. Колко от нас мечтаят за това, а?

Неистовите ялови напъни на Дянков - като драстичното увеличение на акциза на цигарите дават вече плодове - намаляха приходите в хазната, увеличиха се разходите на Полицията по преследване на хиляди циганки и цигани продаващи цигари без бандерол и подпомагани от Държавата със социални помощи и детски добавки в увеличен размер и най-важното - финансово притеснената нарко мафия, прегърна контрабандата на цигари, живна и напълни касата си за покупки и рушвети на полицаи, митничари, политици и съдии. - Така е станало и в САЩ при сухия режим в началото на 20 век, когато забраната за продажба на алхохол е провокирала създаването на мафията.

А, да. Поради засилената контрабанда Булгартабак го закъса и цената му падна и сега може да се продаде за без пари. От кого? Как от кого? Разбира се от нашият човек - от мъжа на Цецка Цачева.
Не! Не, това не е конфликт на интереси и злоупотреба с власт.Човекът си търсил работа и какво, какво...на "трудовата" борса му предложили да продаде Булгартабак. Той приел. Това не е властова корупция. Поне така каза Цецка. Герб не е такава партия. При тях корупция няма. Е, има, ама малко.

За да бъда честен и обективен, Дянков има и добри идеи и намерения като тази да прекрати субсидиите за тютюна и да намали разходите, но все не му се получава.. Като онази негова смешка, че кризата у нас щяла да свърши през април 2010г. и ако това не стане, той щял да си замине за Америка...

Да, определено може да кажем: Бойко е честен и добър държавник, но не съвсем....Отново реши да напълни хазната като увеличи цените за населението и бизнеса, а не намали разходите на администрацията си и бюджета, даже напротив.

Видя се вече, че Борисов мисли и управлява по комунистически в интерес на олигархията, репресивния апарат и администрацията, като се опитва да дере по две кожи от дребния частник, а целият му екип и "приятели" са свързани лично или родово с комунистическата номенклатура и репресивния и апарат..    

Както и преди, в България царства принудата и монополът - държавният рекет-осигуровките и комуналните монополи, а правото на избор и свободата са се свили до правото и свободата да eмигрираш. 

Увеличение на цените и инфлация в България след 1 юли скоро ще бъде факт.

На есен, най-вероятно, ще има ново увеличение на храните и всичко останало, както и произтичащата от това стагнация, фалити и безработица.

Малкото останала, силна, млада, българска кръв ще потече наново извън България.

Автентичният изстрадал бизнес ще се потопи в зоната на здрача за да оцелее преди да хлопне кепенците, а едрият, този от партийните обръчи и на олигархията ще получи още обществени поръчки - я магистрала, я спортна зала или в краен случай - банковите такси за заплатите по банков път, всеки месец - някакви си 10-15 милиона месечно. Така де, няма само Доган да има обръчи и банки я...

Оядени синдикатни лидери, до един комунистически агенти и сегашни на ДАНС, ще поведат тълпи от безделници, лакомници и платени викачи пред Министерския съвет за да покажат сила и ..за да бъде вдигната минималната заплата и осигурителната тежест. Защо ли точно тя? Много просто, защото те получават възнагражденията си за многото си участия в комисии и бордове изчислявани в брой минимални заплати.

И преди всичко - така им е наредено от управляващите, за които вдигането на минималната заплата означава повече внесени осигуровки, такси за лекарските прегледи и данъци и оттам повече пари за крадене, пардон, за преразпределяне.
За съжаление, за увеличение на осигурителната тежест пригласят и псевдодемократи, комунистически агенти с мазни гласове, от партията на Костов, която все не може или не иска да се изчисти от тях.
 
Логично е, при липсата на адекватни реформи,  да се очаква повторение на описания в първата част сценарий и ...идването на Бойковата зима.

Затова, това лято и тази есен затваряйте буркани.. и си купувайте швейцарски франкове, сребро и злато и оружие за защита, както съветвах и преди година в книгата си, и го препоръчвам и днес, и дано оживеем и тази зима, което е почти сигурно, защото не ни е за сефте... Бойко да му мисли, че не е свикнал да инкасира загуби и провали......

Иначе, не губете надежда. Само вашите ежедневни усилия могат да преборят вашата Криза, въпреки опитите на правителството да ви одере... . 

Времето е ваше - на порядъчните и трудолюбивите.

Имаме правото и свободата на избор.  

Ние сме свободни хора и европейци, граждани на света!

 
 арх. Стойчо Парушев, 

предоставям правото за свободно публикуване на трети лица




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. raders - Чудят се как да скърпят бюджета. ...
19.06.2010 09:04
Чудят се как да скърпят бюджета. Едно време в Пловдив един кмет разпоредил да се плащат данъци според броя на прозорците на всяка къща. Не след като се оказало, че неговата къща има най-много прозорци, отменил данъка.
цитирай
2. ok3223 - Като Ви чете човек
30.12.2010 18:37
Му идва на ум. И този малко перушан, ама не съвсем.
Как каканижете истините от м-та степен, като отче наш.
Има по някоя истина, ама не съвсем. КАТО.
"Бойко е добър и честен държавник, но не съвсем."
Как можахате да изтърсите такава глупост.
Развалихти първоначалното впечатление...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: crisis
Категория: Политика
Прочетен: 137130
Постинги: 29
Коментари: 65
Гласове: 268
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031