Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2010 13:33 - ПЕНСИОННА РЕФОРМА - I част. Накажи ги Господи. Те знаят какви ги вършат.
Автор: crisis Категория: Политика   
Прочетен: 2466 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 30.01.2011 14:47


 

Когато водели Христос  за да бъде разпнат на кръста, евреите го замеряли с камъни и сложили трънен венец на главата му, за да го унижат. 

Тогава Христос се обърнал към Господа, своя отец, с думите: „Отче, прости им . Те не знаят какво правят.”

Днес управляващите – стари и нови, продължават да нахлузват трънния венец на      противоконституционните задължителни осигуровки  и така наречената „реформа  на пенсионната система” върху главите и съдбите на българите,  знаейки много добре какво трябва да бъде направено за благото и доброто на обикновените българи и........ не го правят.   

 

ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА ПЕНСИОННА СИСТЕМА

Това е историята на геноцида срещу българския народ, историята на кражбата на осигуровките, здравето и бъдещето на няколко поколения отрудени българи.

 

Преди 10 ноември 1989 г., всичко беше държавно –  предприятията и Осигурителният Институт и банка ДСК.

Предприятията привеждаха осигуровките на служителите си по сметка в ДСК, като Държавата не привеждаше осигуровки за военнослужещите се и служителите в МВР за да не могат лошите американци , както и обикновените българи, които работеха за къшей хляб и манифестации пред мавзолея, да разберат по осигуровките, колко са тези служители и какви заплати получават.

За сметка на това, на щатните военнослужещи и милиционери, а те не бяха малко – около  350000 души, при пенсиониране им,  им се изплащаха по 20 чисти заплати от сметката на НОИ, необложени с данък общ доход. Те и сeга имат правото на ранно пенсиониране - на 40 годишна възраст.

В  края на всяка календарна година, събраната огромна сума в ДСК, автоматично се изземваше от Държавата.

А в началото на всяка календарна година, поради изпразнената си сметка, НОИ взимаше заем от ДСК за да изплати дължимите пенсиите, болничните и детските за януари, а при постъпленията на новите осигуровки в средата на февруари, връщаше взетия заем и отново натрупваше огромни суми, които тихо и незабелязано, в края на всяка година, бяха изземвани от Държавата.

Така „неправоимащите” българи осигуряваха охолния живот на преторианците на комунистическия режим и червената номенклатура.  

Промяната завари НОИ с празни сметки и намаляващи постъпления.

Парите на сегашни и бъдещи пенсионери са откраднати от Държавата и тя следва да бъде осъдена от НОИ за да бъдат реституирани с лихвите.

В Европейския Съюз няма друга държава с подобна  на българската ограбваща и измамна осигурителна система.

В приетата конституция през 1991г. -  чл. 51(1),  чл. 52(1), здравните и пенсионни осигуровки са определени като право на свободен избор, а не като задължение на гражданите, каквито например са данъците и таксите -
 чл.60(1).

Този принцип е заложен в повечето демократични конституции , като при някои – като Дания не се предвиждат внасяне на осигуровки, а Държавата осигурява медицинските грижи, помощи и пенсии на всички граждани от бюджета си, събран от данъци и такси.

За съжаление, у нас след приемането на Конституцията са приети закони и Осигурителен Кодекс за здравно и социално осигуряване, в нарушение на Конституцията, които вменяват задължително плащането на осигуровки , като депутатите са дискриминирали заетите в частния сектор и самоосигуряващите, като са освободили държавните служители от задължението да плащат осигуровки. Върхът на наглостта е, че Държавата системно не привежда държимите осигуровки на служителите си по сметките на Здравната каса и НОИ. 

Обезщетението на пенсионираните военни и полицаи се увеличава на 26 заплати, заедно със задължението за дължим данък общ доход, както е и запазена привилегията им за ранно пенсиониране.  Останалите българи са дискриминирани и не се ползват от подобна привилегия. Затова Иван Драшков пише в молбата си за връщане на работа в МВР :” На вън (частния бизнес)  ” е много трудно.”.



арх. Стойчо Парушев, отсъпвам правата free за публикуване 
Следва продължение 

 

 

 




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: crisis
Категория: Политика
Прочетен: 137551
Постинги: 29
Коментари: 65
Гласове: 268
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930