Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2014 15:02 - Тази прекрасна Сива Икономика - I част
Автор: crisis Категория: Политика   
Прочетен: 2014 Коментари: 0 Гласове:
7



Тази прекрасна Сива Икономика - I част
На скоро гледах по You Tube ( Правда о жизни в Германии (2013)) интервю с млад мъж, бивш съветски гражданин, етнически немец, понастоящем немски гражданин, който ме впечатли с изявлението си, че Германия е тоталитарна държава, в която той, като автомонтьор получавал 10 евро на час, от 130-те евра, които клиентът плаща на собственика на сервиза за работата му. За финал, монтьорът с 10-те си евра си купувал една енергоспестяваща крушка, която пък имала себестойност - производствена цена от 50 евро цента. Той искрено се възмущаваше, че някой друг обирал разликата от 130 евра до 50 евро цента.

Е,.... това е „бяла икономика”, макар че на мене ми прилича повече на модерно робство.`
Разбира се, интервюираният немец взел радикални мерки. Напуснал работата си и отворил собствен малък автосервиз, а жена му започнала да ражда деца през 2 години – майчинските и детските били сериозни и необложени с данък.

Не зная дали знаете, но в Американската конституция е записано, че доходите от личен труд на гражданите не могат да се облагат с данъци, с изключение по време на война, но през 1913 г. е приета 16-та Поправка, с която се слага край на данъчната свобода на американците.
Отначало уговорката била да се облагат само доходите на богатите или само 1% били потърпевши, но както било планирано, те на часа започнали да отчитат личните си разходи чрез фирмите си, открили офшорните зони и щатове и пускали само по някой цент в хазната. Така че скоро, под предлог, че „пари няма”, с нови поправки в данъчния кодекс, данъчният октопод обхванал средната класа и бедните с данък общ доход, щатски и федерален данък (нашето ДДС), което била и целта на мероприятието – да се граби народа и се преразпределя и краде чрез държавата.
При последните президентски избори, изведнъж лъсна голата истина, че само 47% от американските граждани, с право да гласуват, са дължали данък общ доход за последната година. Останалите 53% американци или не си дават труда да ходят на работа и живеят на помощи и купони за храна (40% от американските семейства) или си живеят не лошо в Сивата и Черна (извън Закона) Икономика. В последните години американците масово укриват доходи и избягват плащането на данъци с убеждението, че така се борят за мир и допринасят за намаляване на военните интервенции на САЩ по света.

За България, политиците говорят за 30% сива икономика, а за черната, включваща комисионните и рушветите нищо не казват, защото може би това е много лично.
Сега, да уточним – става дума за прекрасната сива икономика, тази при която, без да се нарушава закона, гражданите извършват стопанска дейност за свои нужди и имат съответните доходи, но не дължат данъци.
.
Следва Продължение II част, където нагледно ще ви разкрия прелестите на сивата икономика за свободния човек и защо управляващите така я мразят.
 


Тагове:   сива икономика,


Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: crisis
Категория: Политика
Прочетен: 137135
Постинги: 29
Коментари: 65
Гласове: 268
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031