Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 09:54 - „ПЕНСИОННА РЕФОРМА” - II част Лъжите
Автор: crisis Категория: Политика   
Прочетен: 2279 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.12.2010 09:26


Измамата - геноцид „ Понци” - 

 „Здравно и социално осигуряване в България”  

До момента, в продължение на 20 години, са измамени и ограбени 8 милиона български граждани. 

Размер на грабежа - 48 милиарда BG Lv.,  по нов курс.

Квалификация на престъплението  - „Геноцид” 

 


ЛЪЖА №1:

„ Възрастта за пенсиониране е ниска, а продължителността на живота на българите е висока.”

 

Българите имат най-ниската продължителност на живот, най-високата смъртност, най-ниския доход, най-лошото здравеопазване, най-ниската средна пенсия и са най-бедните и наѝ-нещастните в Европейския Съюз. Може би защото управляващите не са се сменили от комунизма. 

За последните двадесет години, средната продължителност на живот на мъжете в България се е увеличила с  1,5 години, а възрастта за пенсиониране с  5 години.

Възрастта за пенсиониране на мъжете в България е 65 години, а в Франция 60 год.

Средната продължителност на живота на българските мъже е 69,2 год., а на френските - 76,6 год.

Френските мъже получават средно 16,6 години пенсия, а българските четири пъти по-малко – 4,2 години.

Средната възраст на българските мъже заети в частния сектор е с по-ниска продължителност от средната, а именно - 65 години, поради по-продължителния и напрегнат труд, липса на  достатъчна почивка,  както и поради по-ниското възнаграждение от това на заетите в обществения и държавния сектор. ( Богатството допринася за 20 години по-дълъг живот)

 

Средностатистическият труженик  в  частния сектор, на практика, не получава пенсия, поради настъпване на смъртта му.

 

ЛЪЖА №2:

„ Осигуровките са ниски и трябва да се увеличат.”

 

Общата сума за осигуровки, включително лихвите,  върху месечен доход от 1000 лв. за 40 годишен стаж, при годишна лихва от 6%, е в размер на 515 610 лв. (без включване на лихвите, само сумата на внесените осигуровки е 144 000 лв.)

При инвестиране на дължимите осигуровки в собствен бизнес или недвижими имоти, при нормална годишна доходност от 12 %, общата сума би се равнявала на 3 228 654 лв.

( В изчисленията на анюитета,  е приет постоянен осигурителен доход и нулева инфлация за по-достоверна илюстрация на натрупването.)

За самоосигуряващите се горното означава:

- че ако редовно внасят осигуровките си, най-вероятно, няма да доживеят до получаването на пенсия,
като вероятността да фалират се увеличава, в предвид изземването на голяма част от приходите им, ще доплащат за лекуването си, а ако се разболеят сериозно, българското здравеопазване няма да бъде в състояние да им помогне и срещу много пари,  

- а ако инвестират дължимите осигуровки в бизнеса си, могат да се оттеглят в заслужена почивка и преди 65 години и след кончината си да оставят наследство на децата си в размер на милиони левове.

- могат и да емигрират до пенсионна възраст - по-ниска от българската и да получават по-висока чужда пенсия.

Коя алтернатива ще изберат те? ЛЪЖА №3
:

„ В сметките на НОИ няма пари, защото липсват достатъчно постъпления.”

 

Сметките на НОИ са празни, защото първоначално, през комунизма,  са изпразнени от Държавата (вж. част I), а в последствие от властимащите, чрез касовата и масова приватизация, корупция, скъпо платени обществени поръчки и комисионни, високо възнаграждение и обезщетения на раздутата администрация и политическата класа на управляващите и техните роднини и слуги.Така наречената „Приходно-разходна” осигурителна система в България е очевадна измама и грабеж.

Системата е създадена като машина за ограбване на обикновените българи от самото и създаване през комунизма, както и самия „комунизъм”. Зад фасадата "солидарност" се зъби грозната действителност - принуда за изземване от създаващите блага на много пари и кражбата им от управляващите и техните слуги.  

Българите, осъзнавайки това, всячески се съпротивляват и саботират узаконения противоконституционен рекет, което води до намаляване на постъпленията.


Естествената и ответната реакция на ограбваните граждани е:
- емиграция,
- самозадоволяване с храна и услуги,
- нерегистриране на трудовата и стопанска дейност,
- нерегистриране на действителни доходи и обороти,
- преустановяване на легална трудова дейност, 
- целенасочено търсене на статут на безработен и социално слаб,
- стремеж за заемане на държавна или общинска служба  

Процесът е задълбочаващ се. Осигурителната система „де факто” е фалирала, дотира се от Държавата и е обречена да се разпадне до две години, ако не бъде сменена с такава, с индивидуално капитализиране на постъпленията в фондове по избор, включително частни и с различни планове и вноски по избор, при данъчни облекчения.

Помощите за деца трябва да бъдат заменени с данъчни облекчения и следва да бъдат премахнати боносите за "самотни" майки.

На социално слабите следва да се предлага работа, а не помощи.

В противен случай, последиците ще бъдат:
- застаряване и стапяне на българския етнос 
- откъсване на територии от границите на България
- и евентуален край на Третата Българска Държава..., която ще бъде и последна !Може би, това е и целта на безумната политика на управляващите, тайни общества и чужди разузнавания и правителства, включително на приказния "герой" Бат Бойко.Предвидените от ГЕРБ промени от „Реформата” са рестриктивни, абсурдно демотивиращи, икономически необосновани и резултатът от тях ще бъде края на България.

В момента, на всяка новооткрита фирма се падат по 10 закриващи се.
Над 75% от регистрираните фирми, или около 750-850000 подлежат на закриване, поради преустановяване на деѝността.
Откриването на фирма струва 5 лв., но закриването и излиза над 1000 лв.

От години, икономистите от Института за Пазарна Икономика доказват нейната несъстоятелност и предлагат преминаването към осигурителна система с капитализиране на индивидуалните вноски, но управляващите се правят, че не ги чуват, защото подмяната ще намали тяхната власт и възможност да ограбват гражданите на България.     

 

Въпросът е: 

Как вие бихте охарактеризирали действията на управляващите, които със закон задължават  (задължителността на осигуровките е противоконституционна – вж .  част I  ) само гражданите си, заети в частния сектор, да внасят до смъртта си осигуровки в размер на милиони лева, като през цялото време, ги принуждава да плащат лично първите дни от болничните си, да доплащат лечението и лекарствата си и ако не дай Боже, имат сериозни здравословни проблеми - те или децата им, да просят милостиня в медиите, за да отидат да се лекуват зад граница или тихо да гаснат в дома си ?


 

Ето и два отговора:

„Държавата, това е най-добрият начин за ограбване на населението в дадена територия, от управляващата класа.”    - Франсоа Волтер

„Правителството не е решение на Вашите проблеми. То е проблемът.”  -   американския президент Роналд  Рейгън

 

арх. Стойчо Парушев, разрешавам свободно публикуване.

Следва продължение....  
Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: crisis
Категория: Политика
Прочетен: 139187
Постинги: 29
Коментари: 65
Гласове: 268
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031